Auto / Foi de parcurs

Pentru a introduce sau modifica o foaie de parcurs se navigheaza in meniul Auto / Foi de Parcurs.

administrare foi de parcurs

1. Data de inceput – se trece data de la care se vor filtra (afisa) foile de parcurs introduse in aplicatie.
2. Data de sfarsit – implicit se afiseaza ultima zi din luna care este setata in data de inceput. Aceasta data se poate modifica pana in ziua pana la care sa se afiseze foile introduse in aplicatie.
3. Vehicul – se poate selecta vehiculul doar pentru care sa se afiseze foile de parcurs. Daca dorim sa se afiseze foile de parcurs pentru toate vehiculele se selecteaza “Alege Vehicul”.
4. Sofer – se poate selecta soferul doar pentru care sa se afiseze foile de parcurs. Daca dorim sa se afiseze foile de parcurs pentru toti soferii se selecteaza “Alege Sofer”.
5. Adauga – Prin apasarea butonului Adauga sau a tastei INSERT se va adauga o foaie de parcurs noua.
6. Printeaza – Prin aceasta comanda se pot face listari multiple (pentru unu sau toti soferii, pentru una sau toate vehiculele) pentru foi de parcurs, ordine de deplasare, bonuri de consum, Fise de activitati zilnice FAZ, fise de alimentare.
7. Reclaculeaza – prin actionarea butonului se recalculeaza stocurile initiale si finale de carburant dar si km initiali si finali pentru toate foile de parcurs dintr-o perioada aleasa pentru un vehicul.
8. Renumeroteaza – Aceasta comanda renumeroteaza foile de parcurs astfel incat sa se obtina un numar succesiv pentru ele.
9. Printeaza – Se poate lista doar pentru foaia de pacrus respectiva urmatoarele liste : foaie de parcurs, ordin de deplasare, bon de consum, dispozitie de plata.
10.Editeaza – Se poate deschide foaia de parcurs respectiva pentru modificare sau vizualizare
11.Copiaza(+) – Se poate copia foaia de parcurs respectiva, introducand doar datele de plecare si sosire pentru ea. Se pastreaza rutele si sporurile introduse.
12.Sterge – Se poate sterge foaia de parcurs respectiva.

introducere foaie

13. Numar foaie parcurs – se genereaza automat. Daca nu se introduc foi de parcurs in ordine cronologica, numaratoarea se poate regla cronologic prin butonul Renumeroteaza.
14. Vehicul – se selecteaza vehiculul pentru care se doreste intocmirea foii de parcurs. Daca vehiculul nu este creat in aplicatie, se poate introduce din foaia de parcurs prin butonul Adauga
15. Sofer – se selecteaza soferul care conduce vehiculul pentru care se intocmeste foaia de parcurs.
16. Adauga – daca soferul nu este configurat, se poate adauga prin butonul Adauga.
17. Intocmit de – implicit se pune numele soferului, insa daca persoana care intocmeste foaia de parcurs difera de sofer atunci se selecteaza persoana respectiva.
18. Adauga – daca persoana care intocmeste nu este configurata, se poate adauga prin butonul Adauga.
19. Data plecare – se trece data de plecare in cursa.
20. Ora plecare – daca se doreste ca pe foaia de parcurs sa apara si ora de plecare se trece respectiva ora, daca se lasa 00:00 pe foia a de parcurs nu va aparea campul ora de plecare. De regula ora este necesara la intocmirea ordinului de deplasare.
21. Data sosire – se trece dara la care se revine din cursa.
22. Ora sosire – daca se doreste ca pe foaia de parcurs sa apara si ora de sosire din cursa se trece respectiva ora, daca se lasa 00:00 pe foia a de parcurs nu va aparea campul ora de sosire. De regula ora este necesara la intocmirea ordinului de deplasare.
23. Avans – aici se poate introduce avansul primit de sofer la plecarea in cursa. Suma se va regasi in Ordinul de deplasare si dispozitia de plata.
24. Spor consum – se trece sporul de consum care influenteaza norma de consum, cum ar fi o remorca incarcata, sau folosirea climatizarii, etc.

explicatii rute

25. KM pornire – daca vehiculul este setat la Tip calcul consum FIFO KM de pornire se vor trece in rubrica din Nomenclator / Vehicul cu nr de km de la care se incepe folosirea aplicatiei pentru vehiculul respectiv. Daca Tip calcul consum este Alimentare km de pornire se vor trece doar in prima foaie intocmita pentru vehiculul respectiv. Acest camp se poate afisa optional (Foi de parcurs / Vehicule “Evidenta kilometraj”) 
26. KM parcursi – vor fi calculati conform rutelor introduse in foaia de parcurs si norma de consum stabilita pentru vehicul.
27. KM sosire – se vor calcula prin adaugarea KM parcursi la KM pornire din foaie. Acest camp se poate afisa optional (Foi de parcurs / Vehicule “Evidenta kilometraj”)
28. Combustibil initial – se va inscrie combustibilul existent in rezervorul vehiculului la intocmirea primei foi de parcurs. Acest camp se poate afisa optional (Foi de parcurs / Vehicule “Evidenta rezervor”)
29. Alimentari – va fi adaugata cantitatea de carburant achizitionata si trecuta in foaia de parcurs.
30. Consumat – va fi calculata cantitatea de carburant tinand cont de numarul de km parcursi si norma de consum stabilita pentru vehicul.
31. Ramas – Se va calcula restul de rezervor prin adugarea alimentarilor al cantitatea initiala si scaderea consumului. Acest camp se poate afisa optional (Foi de parcurs / Vehicule “Evidenta rezervor”)
32. Utilaj / Echipament – se selecteaza diversele utilaje sau echipamente aflate in dotarea vehiculului care consuma carburant din rezervorul vehiculului. Ex. Remorca frigorifica.
33. Ore functionare – se vor trece numarul de ore de functionare pentru echipamentul / utilajul de la punctul 32. Aceste ore vor genera un consum conform normei de consum stabilite pentru utilaj.
34. Spor consum utilaj / echipament – se aleg diversele sproruri punctuale care influenteza consumul utilajelor/echipamentelor de la punctul 32. Ex o remorca frigorifica consuma mai mult cand diferenta dintre temperatura de racire si temperatura mediul inconjurator este mai mare.

completare parcurs

35. Adauga – se apasa pentru a introduce o ruta noua care nu este deja configurata in Rute predefinite. Ruta se poate introduce pentru vehiculele care au consum mixt prin CONFIGURARE RUTA care permite utilizarea Google Maps pentru stabilirea traseelor. Aceasta noua ruta se poate salva ca ruta predefinita, fiind mult mai practic selectarea ei pentru viitoarele foi de parcurs. Obligatoriu ca in ruta sa se defineasca distantele parcurse, si scopul deplasarilor.
36. Ruta predefinita – prin accesarea butonului se permite accesul la o lista cu rute predefinite, astfel introducerea lor este mult mai rapida.
37 Sterg – permite stergerea rutei introduse. Daca se apasa dublu click pe ruta respectiva, aceasta se va deschide pentru vizualizare si editare.
38. Adauga – permite introducerea diverselor cheltuieli care au avut loc pe timpul deplasarii: cazare, carburant, diurne, etc.
39. Stergere – permite stergerea cheltuieli introduse..
40. Adauga – permite adaugarea de beneficiari pentru care se executa cursa.
41. Sterge – permite stergerea beneficiarilor pentru care se executa cursa.