Auto / Utilaje , echipamente

Pentru a introduce sau modifica un utilaj, echipament se navigheaza in meniul Auto /  Vehicule/Utilaje .

vehicul

1. Stare – selectam starea utilajelor care se vor a fi afisate: Toate, Active, Defecte, Inactive.
2. Tip – Selectam daca se vor afisa , si vehiculele si utilajele, doar vehiculele sau doar utilajele.
3. Cauta – In acest camp se pot introduce termeni de cautare, dupa tip, numar, etc.
4. Listeaza – pentru respectivul utilaj se pot lista: contractul de comodat, decizia norma consum si fisa de magazie pentru utilajele care au selectat tip consum FIFO.
5. Editare – se poate deschide utilajul respectiv pentru editare sau vizualizare.
6. Sterge – se poate sterge utilajul respectiv. Daca pentru utilajul pe care vrem sa-l stergem s-au generat fise de functionare, acesta nu va putea fi sters, se poate transforma in INACTIV.

vehicul

7. Tip – se afiseaza daca este vehicul sau utilaj (echipament).
8. Marca – Inscriem marca utilajului.
9. Model – Inscriem modelul utilajului.
10. Nr identificare – se va trece numarul de identificare sau inventar al utilajului.
11. Categorie – se va inscrie categoria utilajului.
12. Serie sasiu – se va inscrie seria sasiului din cartea de inmatriculare (daca este cazul).
13. Starea – Se va selecta starea utilajului: Activ, Defect, Inactiv.
14. Combustibil – se va selecta tipul de combustibil cu care se alimenteaza utilajul. Doar combustibilul selectat se poate introduce la alimentari in fisa de functionare.
15. Tip consumConsum pe ora – se va selecta implicit consum pe ora
16. Consum l/h – se va introduce consumul de litri pe ora in functie de care sa se calculeze consumul din fisele de functionare.
17.  Tip calcul consum
FIFO – consumul se va genera pe baza normei de consum si a orelor de exploatare dintr-o fisa de functionare. Pentru acest tip se va genera fisa de magazie.
Alimentare – consumul generat va fi egal cu cantitatea alimentata. Practic prin acest tip de calcul intreaga cantitate de carburant alimentata se va inregistra pe consum.
18. Stoc rezervor – in cazul tipului de calcul FIFO se va trece stocul initial din rezervorul utilajului la momentul in care se incepe intocmirea fiselor de functionare.
19. Valoare fara TVA stoc initial (lei) – in cazul tipului de calcul FIFO se va trece valoarea stocului initial din rezervorul utilajului la momentul in care se incepe intocmirea fiselor de functionare. Aceasta valoare este necesara pentru calculul fisei de magazie si a bonurilor de consum prin metoda FIFO.
20. Sporuri de consum asociate – vom bifa sporurile care se pot introduce in fisele de functionare pentru utilajul respectiv.

inregistrare

23. Adauga Proprietari – se vor adauga proprietarii utilajului sau echipamentului in vederea intocmirii Contractului de folosinta (Comodat sau Inchiriere).

vehicule

Alertele sunt de 4 tipuri:

  • Periodice – anuale, semestreiale, lunare, zilnice, la X nr de luni, la X nr de zile.
  • Km – vor tine cont de numarul de Km parcursi de vehicul.
  • Perioada + KM –  vor tine cont simultan de anuale, semestreiale, lunare, zilnice, la X nr de luni, la X nr de zile si de KM parcursi, urmand ca prima care ajunge la termen sa declanseze alerta.
  • Data fixa – se va seta ziua la care sa se declanseze alerta

24. Data de inceput – se va seta data de la care sa inceapa contorizarea timpul trecut pana la alerta periodica. Spre exemplu, pentru perioada anuala, alerta se va declansa la data de 02.04.2019.
25. Data fixa – se va seta data la care se va declansa alerta. In acest caz alerta se va declansa la data de 20.11.2019.
26. Numar de KM – se va seta numarul de km de la care incepe contorizarea km parcursi pana va ajunga la numarul care va declansa alerta. In cazul nostru alerta se va declansa in momentul in care utilajul va ajunge sau va depasi 133 000 KM.
27. Email – se va inscrie adresa de email la care se doreste primirea alertei.
28. Telefon – se va inscrie numarul de telefon la care se va primi SMS cu alerta.
29. Editeaza – se va deschide alerta pentru editare sau vizualizare.
30. Sterge – se va sterge alerta.