Auto / Vehicule

Pentru a introduce sau modifica un vehicul se navigheaza in meniul Foi de parcurs / Vehicule.

vehicul

1. Stare – selectam starea vehiculelor care vrea sa fie afisate: Toate, Active, Defecte, Inactive.
2. Tip – Selectam daca se vor afisa , si vehiculele si utilajele, doar vehiculele sau doar utilajele.
3. Cauta – In acest cam se pot introduce termeni de cautare, dupa tip, numar, etc.
4. Listeaza – pentru respectivul vehicul se pot lista: contractul de comodat, decizia norma consum si fisa de magazie pentru vehiculele care au selectat tip consum FIFO.
5. Editare – se poate deschide vehiculul respectiv pentru editare sau vizualizare.
6. Sterge – se poate sterge vehiculul respectiv. Daca pentru vehiculul pe care vrem sa-l stergem s-au generat foi de parcurs, acesta nu va putea fi sters, se va transforma in INACTIV.

vehicul

7. Tip – se afiseaza daca este vehicul sau utilaj (echipament).
8. Marca – Inscriem marca vehiculului.
9. Model – Inscriem modelul vehiculului.
10. Nr identificare – se va trece numarul de inmatriculare din placutele atasate vehiculului.
11. Categorie – se va inscrie categoria conform Directivei 2007/46/CE (M, N, O, etc).
12. Serie sasiu – se va inscrie seria sasiului din cartea de inmatriculare.
13. Starea – Se va selecta starea vehiculului: Activ, Defect, Inactiv.
14. Combustibil – se va selecta tipul de combustibil cu care se alimenteaza vehiculul. Doar combustibilul selectat se poate introduce la alimentari in foaia de parcurs.
15. Tip consum:
Consum mixt – se va introduce numarul de km fara sa se tina cont daca sunt in localitate sau extra urban. La acest tip de consum rutele se pot stabili cu ajutorul google maps.
Consum total – se va introduce numarul de km urban si numarul de km extra urban. La acest tip de consum, rutele NU se pot stabili cu ajutorul google maps.
16. Consum mixt/Consum total – se va inscrie norma de consum pentru tipul de consum selectat. In functie de aceasata norma (litri/100km) se va genera consumul in foile de parcurs.
17. Consum stationare pe ora – setare norma consum pentru timpul de stationare cu motorul pornit litri/ora.
18. Tip calcul consum
FIFO – consumul se va genera pe baza normei de consum si a km parcursi intr-o foaie de parcurs. Pentru acest tip se va genera fisa de magazie.
Alimentare – consumul generat va fi egal cu cantitatea alimentata. Practic prin acest tip de calcul intreaga cantitate de carburant alimentata se va duce pe consum.
19. Stoc rezervor – in cazul tipului de calcul FIFO se va trece stocul initial din rezervorul vehiculului la momentul in care se incepe intocmirea foilor de parcurs.
20. Valoare fara TVA stoc initial (lei) – in cazul tipului de calcul FIFO se va trece valoarea stocului initial din rezervorul vehiculului la momentul in care se incepe intocmirea foilor de parcurs. Aceasta valoare este necesara pentru calculul fisei de magazie si a bonurilor de consum prin metoda FIFO.
21. Sporuri de consum asociate – vom bifa sporurile care se pot introduce in foile de parcurs pentru vehiculul respectiv.

inregistrare

23. Adauga Proprietari – se vor adauga proprietarii vehiculului in vederea intocmirii Contractului de folosinta (Comodat sau Inchiriere).

vehicule

Alertele sunt de 4 tipuri:

  • Periodice – anuale, semestreiale, lunare, zilnice, la X nr de luni, la X nr de zile.
  • Km – vor tine cont de numarul de Km parcursi de vehicul.
  • Perioada + KM –  vor tine cont simultan de anuale, semestreiale, lunare, zilnice, la X nr de luni, la X nr de zile si de KM parcursi, urmand ca prima care ajunge la termen sa declanseze alerta.
  • Data fixa – se va seta ziua la care sa se declanseze alerta

24. Data de inceput – se va seta data de la care sa inceapa contorizarea timpul trecut pana la alerta periodica. Spre exemplu, pentru perioada anuala, alerta se va declansa la data de 02.04.2019.
25. Data fixa – se va seta data la care se va declansa alerta. In acest caz alerta se va declansa la data de 20.11.2019.
26. Numar de KM – se va seta numarul de km de la care incepe contorizarea km parcursi pana va ajunga la numarul care va declansa alerta. In cazul nostru alerta se va declansa in momentul in care vehiculul va ajunge sau va depasi 133 000 KM.
27. Email – se va inscrie adresa de email la care se doreste primirea alertei.
28. Telefon – se va inscrie numarul de telefon la care se va primi SMS cu alerta.
29. Editeaza – se va deschide alerta pentru editare sau vizualizare.
30. Sterge – se va sterge alerta.