Nomenclatoare / Alerte Predefinite

Alertele Predefinite sunt alerte care se pot folosi la mai multe componente ale aplicatiei. De exemplu: RCA – Anual , constituie o alerta care se poate folosi la mai multe vehicule. Pentru a nu fi necesara creerea acestei alerte de fiecare data cand este necesara, o vom salva in nomenclatorul de Alerte Predefinite pentru a o putea utiliza si pe viitor.

nomenclatoare alerte

Pentru a putea introduce un nou “sablon” de alerta, adica o alerta predefinita, in meniul Nomenclatoare / Alerte Predefinite se va selecta butonul Adauga Alerta sau se va apasa tasta Insert

configurare alerte
 1. Adauga o noua alerta predefinita “Sablon”
 2. Sterge o alerta predefinita
 3. Cu dublu click pe alerta dorita se poate deschide pentru editare
configurare rute foi de parcurs

Pentru definira unei alerte se vor completa urmatoarele campuri:

1. Nume alerta – acesta nu va fi afisat in SMS-ul , dar va aparea in emailul primit la termenul alertei. Se pot folosi maxim 25 de caractere.
2. Mesaj alerta – se foloseste pentru detalierea alertei. Acesta va fi afisat in SMS-ul sau emailul primit la termenul alertei.
3. Tip alerta – pot fi 4 tipuri de alerte:

  • Perioada – lunare, trimestriale, semestriale, anuale, la x numar zile, odata la x zile, odata la x sapatamani, odata la x luni;
  • Km – vor tine cont strict de kilometrajul vehiculului sau utilajului pentru a se declansa;
  • Perioada + Km – va tine cont si de perioada stabilita , dar si de kilometrajul vehiculului sau utilajului. Alerta se va declansa cand primul element (perioada sau Km) ajunge la termen;
  • Data fixa – se va tine cont de o data exacta cand se va declansa alerta

4. Interval – se va stabili intervalul de timp (pentru tip perioada) sau intervalul de Km (pentru tip Km) la care alerta sa se repete.
5. Alerta pentru – se va stabili pentru ce element din aplicatie se defineste alerta: Vehicul, Utilaj, Salariat, Societate.
5. Alerta SMS – daca este setat DA , la termen notificarea se va transmite si pe SMS. Pentru a beneficia de acest serviciu trebuie sa aveti achizitionate SMS-uri pentru aplicatie.
5. Alerta email – daca este setat DA , la termen notificarea se va transmite si pe email.

Pentru salvarea alertei predefinite se apasa butonul Salveaza